HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2015.01.19. 11:44 Znono

Horns

horns-main-poster-final.jpg

Sokat nem vártam ettől a filmtől, mert hát ugye a Potter gyerek egy srácot alakít benne akinek szarva van, meg valami gyilkosság és stb. Na de nekiültem és ledöntött a lábamról mint Pistikét a malária. Emiatt pedig egy nagyon kellemes csalódás lett végül a Horns.

Hogy ne járjon mindenki úgy, mint én leírom a film tartalmát, hogy nagyjából mindenki tudja mire is lehet nagyjából számítani.

Egy kisvárosban a gyermekkori szerelmes pár hölgy tagját brutálisan meggyilkolják és a gyanú természetesen a lány párjára terelődik. Az egész város elítéli a férfit, gyilkosként kezelik és esélye sincs vélt vagy valós ártatlanságát bebizonyítani. Senki sem áll mellette, csupán egy gyermekkori barátja aki egyben ügyvédje is. Még családja sem bízik ártatlanságában. Egy nap a gyanúsított férfi arra ébred, hogy ördögszarvai nőttek s ezzel együtt kap egy különleges képességet is. Ha valaki közelébe megy akkor azokat manipulálni tudja, mégpedig oly módod, hogy azok elárulják neki legféltetettebb, legbetegebb, legbizarrabb gondolataikat és slussz poénként még szót is fogadnak neki.

Így talán máris érdemes lesz a koncepció arra, hogy többen tegyenek egy próbát ezzel a filmmel. Ha másért nem is akkor a rendező Alexandre Aja ( Sziklák Szeme, Magasfeszültség, Tükrök, Piranha ) személye miatt. Aki bár jórészt nem rossz horrorfilmeket dirigál, most inkább ráment a spirituális nyomozós útra, de természetesen itt sem idegen tőle, hogy a környezetet szétlocsolja ketchuppal. Egy végtelenül reménytelennek tűnő, drámai történettel és szokatlan szerkezettel megáldott film a Horns. A cselekmények nem lineárisan követik egymást, gyakran szembesülünk visszatekintésekkel a múltba, hogy jobban megismerjük a történetet, a karaktereket vagy akár a gyilkosság körülményeit, hogy aztán lassacskán ( szerény személyem túl gyorsan ) szembesüljön mindenki azzal, hogy senki sem olyan ártatlan mint amilyennek látszik.

Nem is azért jó film a Horns, mert földhöz ragadt és realista, vagy mert láthatunk benne akár egy kiemelkedő színészi teljesítményt is, hanem mert képes rámutatni ez a film is arra, hogy az emberek mennyire gyarlók, irigyek, ostobák és gonoszak. Ezen dolgok bemutatására szolgálnak a főhős fején a szarvak, hiszen onnantól kezdve, semmi sem marad rejtve előle, ennek tudatában pedig bátran ered kedvese gyilkosának nyomába. A film persze a végén eléggé elmegy bibliai irányba és csúnyán megkísérti a végjátékot az a fránya hatásvadászat is, de mindezeket simán elnézem neki, mert őszintén szólva én remekül szórakoztam. Jobban ütött volna, ha idejekorán nem jövök rá a gyilkos kilétére, de hát a rutin meg az évek.........

Nem kihagyhatatlan, nem egyedi, nem korszakalkotó film beszámolóm tárgya és kétségtelen, hogy csupán bizonyos réteget fog elérni, de Őket viszont nagyon. Nekik ajánlom. De mivel azt a "bizonyos réteget" nehéz előre behatárolni, így elnézést kérek azoktól akik ebbe a szűk körbe nem tartoznak bele, s ezzel szemben mégis megnézik a filmet.

7/10

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr547088235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása