HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2015.02.08. 09:09 Znono

Torrente 5

torrente-5-2014.jpg

 

Mindannyiunk kedvenc önimádó, rasszista, korrupt, nőgyűlölő ex-zsaruja immáron ötödik alkalommal tér vissza, hogy megtornáztassa rekeszizmainkat sajnos minden eddiginél kevesebb sikerrel. A folytatások tipikus hibáitól hemzsegő, fantáziátlan önismétlés lett Torrente újabb ámokfutása.

A történetet megfűszerezendő a film a nem túl távoli jövőben játszódik 2018-ban amikorra Spanyolországot kivágták az Unióból, megszűnik az euró mint fizetőeszköz és Spanyolország Argentínával játssza a VB döntőt, az Atletic stadionját pedig lerombolják. Torrente a börtönből szabadulva ezeket az állapotokat látva komoly elhatározásra jut: törvényen kívüli lesz és felhagy az ártatlanok védelmével. Kiindulópontnak ez kifejezetten vicces, ismerve a főhős előéletét. Torrente egy kaszinó kifosztására készül az általa összeeszkábált csapattal akiket Alec Baldwin irányít.

Már az első előzetest látva is jogos volt a kétely, miszerint a harmadik rész óta tartó minőségi romlással továbbra is számolni kell. De az, hogy ez a romlás ennyire szembetűnő lesz, még engem is őszintén meglepett. Nyilván nem vár az ember összetett történetet, vagy megfelelően kidolgozott karaktereket, azt viszont igen, hogy Torrentét olyannak lássa viszont amilyen mindig is volt. Egy igazi igénytelen büdös parasztnak aki persze hozza a formáját, de valahogy nem a tőle megszokott módon. Aztán ott van az idiótákból összetákolt banda, akik egyszerűen túl sokan vannak, üresek és nevetni szinte képtelenség rajtuk hiába is csinálják a hülyeségeiket. Humor fronton is akadtak problémák, mivel semmi olyan poén nem volt a filmben amin a korábbi részekben már ne nevettünk volna eleget. Ha van is újabb poén az kifejezetten erőltetett és kínosan idegesítő. Ugyanazt kapjuk mi nézők amit a korábbi 4 részben, csak egy sokkal igénytelenebb és unalmasabb köntösben. A film végi teljesen felesleges és öncélú " akcióorgiáról " pedig nem is szeretnék több említést tenni.

Csalódásnak mindenképpen csalódás, de nem fogom azt mondani rá, hogy bátran ki lehet hagyni, hiszen ez mégiscsak egy Torrente mozi, ami bár elfáradt, megkopott és valóban ötlettelenre sikerült, de azért csak szerves részét képezi az egyik legnagyobb filmes ikon pályafutásának. Ergo aki csak kicsit is szereti a karaktert annak kötelező darab, de nem árt felkészülni az elkerülhetetlenre.........

6/10

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr477151113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása