HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2015.02.23. 16:38 Znono

Under The Skin

images_2_1.jpg

 

Nemrég ráleltem egy listára azokról a filmekről, melyek méltatlanul kerülték el tavaly a magyar mozikat. Tény és való, hogy voltak köztük kiemelkedő darabok és találtam pár ismeretlen címet is. Ilyen volt beszámolóm tárgya is, mellyel ismét bővült azon filmek szűk tábora, melyeket egyszerűen nem bírtam végignézni. Az egyetlen kérdés az, hogy ez a film mit keres azon az illusztris listán?

Pedig annyira ígéretes maga a történet, hogy sokakat ( köztük engem is )kilóra meg lehet venni vele. Skóciában egy csinos nőnek álcázott idegen lény férfiakat csábít el, hogy aztán testükből fajtája számára kifejezetten ínyenc falatokat szállítson. Egy emberevő űrlény Scarlett Johannson testébe bújva? Ide vele!- Gondoltam. Mennyire, de mennyire elhamarkodtam.................

Nem tudom hogyan lehet úgy értékelhető beszámolót írni egy értékelhetetlen filmről, hogy nem tudni mi lett a végkifejlet. De azért érdemes tenni egy próbát, hogy sokakat megkíméljek egy rettenetes csalódástól. Egy olyan szinten sokkoló és fájdalmas filmes nonszensztől, melyet még Scarlett Johansson meztelen teste sem volt képes megmenteni. Akkor bizony lehet sejteni, hogy mekkora a baj. Mert ha napjainkban a legtöbb férfi vágyálmának megtestesítője egy film kedvéért megválik minden, a tökéletes idomait ezidáig fedő textíliától akkor ha más nem is, de ez mindenképpen indok lenne arra, hogy az ember idejekorán ne kezdje el a stop gombot nyomogatni. Pedig nálam ez történt. A filmet kb a 30. percig bírtam nézni, az alábbi okok miatt:

Kifejezetten idegesítő zenei aláfestés, mely annyira értelmetlen, mint amennyire felesleges is. Erőltetett " művészi " vonal, amivel a néző torkán azt akarják leerőltetni, hogy " - Na most aztán mi valami különlegeset és egyedit alkotunk ". Bizonyára szegény Ms Johannson-t is ezzel a PR szöveggel kebelezték be és dobatták le vele a Zara-t. Ezt a " művészi " vonalat pedig valamiféle értelmetlen rejtett kamerás ál-dokumentumfilm stílussal vegyítették, aminek annyi értelme volt, mint sót szórni a tengervízbe. Az egysíkú, minimális szintű párbeszédekről pedig említést sem teszek. Ezek miatt kár volt feliratot mellékelni a látottakhoz. Annyira idegesített ez a film, mintha csak egy éhenkórász szúnyog csipkedné a szemgolyómat a már korábban említett 30 percen keresztül.

Ilyen esetekben látszik, hogy hiába egy nagyobb név szerepeltetése extra közegben amikor visszanyal a fagyi és a végén még jól pofán is köp. Ezt a filmet senkinek sem ajánlom, merthogy sem a rá fordított idő, sem a sávszélesség nem ér annyit, hogy bárki érdemben foglalkozzon vele. Ez a film egyszerűen értékelhetetlen.

-/10

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr517209041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása