HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2015.02.26. 17:04 Znono

Dead Snow 2

letoltes_7.jpg

2009-ben a vérre szomjazó náci zombik az első felvonással jöttek, láttak és győztek. A sikerre ( merthogy a film nagyon hangulatos volt ) való tekintettel pár év elteltével elkészítették a második részt, mely minden tekintetben túlnőtt elődjén. Ritka gyöngyszemmel gazdagodtak így a zombihorror rajongók.

A film percre pontosan ott kezdődik, ahol az első rész befejeződött. Az erdei mészárlás egyetlen túlélője menekülés közben autóbalesetet szenved, a főzombival vívott élet-halál küzdelme eredménye egy leszakadt zombikéz lett az anyósülésen, melyet a kórházban sikeresen hősünk leszakadt végtagjának helyére illesztenek. A kéz persze öntudatára ébred és gyilkolni kezd, eközben pedig a náci zombik szeretnék beteljesíteni halálos küldetésüket, melyet a 2. világháborúban nem sikerült véghezvinniük. Zombikezű főhősünkre vár a feladat, hogy megállítsa őket aki nem marad magára a harcban, hiszen egyenesen Amerikából csatlakozik hozzá a háromfős zombi-osztag akikkel együtt próbálják megállítani a náci zombi hordát.

Nyilván ez a film egy egészen egyedi, külön kategória, hiszen az ultragagyi alapötlet, miszerint náci zombik gyilkolásszák le a békés Norvég polgárokat eléggé nehezen fogyasztható még egy igazi gore horror rajongónak is. Minden műfaj kedvelőjének el kell fogadnia azt a klisés állítást miszerint ezt a filmet tilos komolyan venni legalább annyira mint amennyire tilos rajta gondolkodni is. Ha pedig ezen egyszerű szabályoknak aláveti magát a néző akkor a jó szórakozás máris borítékolható. Mert mit is képes nyújtani ez a film?

Folyamatosan pörgő cselekményt, igényes trancsírt, vicces karaktereket, még viccesebb helyzeteket és úgy általában akkora poénokat, hogy a fal adja a másikat. De komolyan. Normális embernek tartom magam, de ez a film annyira elszabadult egy ponton és annyira kikapcsolta az agyam, hogy harsány nevetésen kaptam magam, amikor a náci zombik tankkal lőttek két babakocsit tologató kismamára. Azt már nem is részletezem, hogy egy homokozónyi gyereket is a lánctalpak alá préseltek ezek a fránya lelkiismeret nélküli náci zombik. De még sorolhatnám a brutális és véres mészárlásokat, melyeken azért lehetett önfeledten kacagni, mert a film az ehhez szükséges közeget, már az első percekben megteremtette. Ebben igazán profi a film, hogy olyan hangulatot ruház át a nézőre, melyben bármilyen véres kegyetlenségen képes az szórakozni. Ilyen filmmel eddig csak egyszer találkoztam. Ha a Hullajó című film valakinek ismerős akkor az tudja, hogy miről beszélek és ha van merszem a nagy klasszikushoz hasonlítani beszámolóm tárgyát akkor azt nem véletlenül teszem. Nem emlékszem olyan filmre, melynek kegyetlenségén és brutalitásán ennyit voltam képes nevetni. Az pedig kifejezetten meglepett, hogy egy embert hány módon lehet megcsonkítani, kibelezni, feldarabolni, széttépni, vagy sosem gondoltam volna, hogy az ember bélrendszerén keresztül benzint lehet áttölteni egy autóból egy lánctalpas járműbe. De ezek a fránya náci zombik ezt is megmutatták.

Na és ott vannak a karakterek ugye. Nem is csak a főhős karaktere ér meg egy misét akinek önálló életet élő karja, később a legnagyobb segítsége lesz. A film végére pedig már a legabszurdabb szituáció is annyira mindennapossá válik számára, mint kiflit venni a kisboltban, amit a semleges, már-már unott arckifejezéssel tudatosít a nézőkben. Az amerikai zombiosztag kocka-triója akik filmes ( főleg Star Wars ) beszólásokkal szórják a vásznat olyan ál-profi tevékenységet végeznek, amit öröm nézni, mindeközben persze ők meg vannak róla győződve, hogy amit ők tesznek az vérprofi. Imádtam a funkció nélküli tehetségtelen, idióta rendőröket és azok vezetőjét, akiket a gondos előkészítés ellenére száműztek a fináléból, de olyan okos módon, hogy ez is végül szintén a film javára vált.

Akinek tetszett az első rész, az garantáltan visszatér a másodikra is, akinek viszont újdonsággal szolgál a Dead Snow Duó és szereti a vérengzést és a zombikat az ne sajnálja a sávszélességet! Viszont akit nem csigáz a humor, a vér, a trancsír az maradjon a Szürke Ötven árnyalatánál vagy valamilyen hollywoodi sallangmozinál.

8/10

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr467222747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása