HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2015.03.09. 10:28 Znono

Kingsman

kingsman.jpg

 

A bizonyos "aztakurvabazdmegmiafasztláttamteatyaúristen" érzést szorozd meg hárommal és nagyjából sejtheted, hogy mi vár rád ha moziban megnézed ezt a filmet. Aztán kapd fel gyorsan a leesett állkapcsodat a moziterem koszos szőnyegéről mielőtt a milliónyi élősködő poratka befészkeli magát és erősen koncentrálj, hogy épségben hazajuss abban a sokkos állapotban amit a Kingsmannek köszönhetsz. Miután pedig hazaérsz adj hálát az égieknek, hogy részese lehettél egy ekkora élménynek.

A Kingsman titkos ügynökei egy a világ minden politikai oldalától független szervezet akiknek feladata az ártatlanok védelme, a világbéke fenntartása, stb. A történet elején egy Kingsman ügynök csúf, ám annál látványosabb halála miatt a szervezet egy új, fiatal jelöltet keres. Az egyik legöregebb ügynök Harry Hart ( Colin Firth ) egy korábbi társa balhés múltú fiával szeretné betöltetni a megüresedett pozíciót. A fiatal fiúnak viszont rengeteget kell még tanulnia, hogy ügynök válhasson belőle, amihez egy igencsak komoly felmérésen kell átesnie. Eközben Harry egy világméretű összeesküvés nyomaira bukkan és a két történet is lassacskán találkozik.......

Egyszerűen csak éltetni tudom ezt a filmet, mert keresve sem tudok hibát találni benne és még így egy nap elteltével is a hatása alatt vagyok. Minden a helyén van, szinte maradéktalanul. Tökéletes és látványos akciók, remek humor, kiváló karakterek, meglepő fordulatok, valamint a két szálon is hibátlanul futó történet. Nem csak egy tipikusan tucat akciófilm, hanem egy elegáns, pofátlanul egyedi, kifinomult, de mégis gátlástalanul és véresen szórakoztató 2 óra. Valójában egy olyan Bond film, melyről a címszereplő lekésett, de ezt mindenki vastagon leszarja, mert ott vannak a Kingsmanek. Maga a film sem rejti véka alá a megannyi párhuzamot a Bond filmekkel, sőt maguk a karakterek is poénkodnak a hasonlóságokon és fapofával elemezgetik, hogy egy Bond filmben most épp mi történne. Annyira szemtelenül és mégis elegánsan emelnek át kémfilm kliséket, hogy az valami briliáns. Egy percre sem merül fel a nézőben, hogy az egész film csupán egy koppintás lenne, mert egyrészt nem az, másrészt ha az is lenne akkor ez a film azt is vastagon leszarná. Ez a film megannyi gúnnyal és fricskával tiszteletét fejezi ki, kvázi fejet hajt a magukat komolyan vevő kémfilmek előtt.

Lehetetlen lenne minden karakter erényét felsorolni, mivel itt minden szereplőnek szerencsére igazi karakter jutott, akik tökéletesen képesek együtt működni és akiknek szerepeltetése egyáltalán nem erőltetett és felesleges. Még a szinkronnal is hajlandó vagyok megbékélni, mert mindenkihez tökéletesen passzolt a Magyar alábeszélés. Samuel L. Jacksonnak pedig kifejezetten jól állt ez a pösze szinkron, mert ebbe a filmbe egy magát halálosan komolyan vevő fő gonosz nem illett volna bele. Ezzel viszont hatalmasat dobott az összképen, akárcsak az ő jobbkeze, aki két pengeéles fém lábbal rendelkezik, hogy az amolyan kötelező Bondos testi defektusként funkcionáljon.

A Kingsman nem fukarkodik az akciókkal sem. Vitathatatlanul az utóbbi idők legjobban megkoreografált és felvett akcióit láthatjuk a vásznon. Megfelelő beállításokkal, pazar kamerakövetéssel, okos cgi használattal igencsak magasra tették a mércét a készítők. Az a bizonyos templomos mészárlás, ami bőven megérdemelné a kult státuszt pedig minden idők egyik legjobb akciójelenete, melyet látva még Quentin Tarantino is magához nyúlna. Mi nézők pedig teljesen összezavarodunk, hiszen nem tudjuk, hogy megbotránkozzunk, vagy nevessünk, vagy csak adjuk át magunkat a látványnak? Totálisan összezavarnak a látottak és végül azon kapod magad, hogy már át is adtad magad a bűnös élvezetnek és harsányan nevetsz, ha egy papnak a koponyáján átszúrnak egy két méter hosszú fadarabot.

Nem kertelek. Ez a film pofán ver, földhöz vág és felmossa veled a padlót. Neked pedig nincs más dolgod, minthogy hálás legyél az élmény minden egyes percéért. Az ilyen filmekből óriási a hiány a piacon, emiatt megtekintését nem ajánlom, hanem egyenesen KÖTELEZŐVÉ teszem! A csalódás kizárt, a pazar szórakozás pedig borítékolható, ebben pedig olyannyira biztos vagyok, hogy ha valaki az ajánlásommal ellentétben csalódik, annak visszafizetem a mozijegye árát. Ha megtalál.

9/10

U.I.:Ez a film rávilágít arra is, hogy ha egy hercegnő felajánlja az anális sexet egy úriembernek a világmegmentés kellős közepén, akkor az nemcsak, hogy elfogadja az ajánlatot, de még pezsgőt is visz magával.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr937253331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása