HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2015.04.28. 17:23 Znono

What We Do In The Shadows - Vámpírmájerek

what_we_do_in_the_shadows_poster.jpg

 

Napjainkban a futószalagon gyártott vámpírfilmek és sorozatok feneketlen tengerében fuldokolva cseppet sem meglepő, ha az ember már konstans gyűlöl minden vérszívással foglalkozó filmes megnyilvánulást. Nekik ajánlom beszámolóm tárgyát mert vámpír kategóriában sikerült valami egészen egyedit és kimondottan vicceset alkotni.

A történet szerint egy általunk ismeretlen forgatócsoport alkut köt négy vámpírral, akik mellesleg lakótársak miszerint filmre veszik az életük egy szakaszát. Az alku szerint a stáb keresztet hordhat és a vámpírok nem bánthatják őket. A film betekintést enged a vámpírok néha igencsak unalmas, ám annál viccesebb hétköznapi életébe.

Miért is annyira jó ez a film? Mert az ál-dokumentumfilmes közegnek hála, mi nézők első kézből tudhatjuk meg, hogy milyen is vámpírnak lenni, mit csinál egy vámpír szabadidejében és nyilvánvalóvá válik minden sztereotípia valódisága a vámpírlétet illetően. Mindezt pedig egy halálosan komolyan vett közegbe burkolva, olyan helyzetkomikumokat teremtve, hogy még a józan néző is lefordul a székről. Ha valaki szerette anno az Office című sorozatot, annak megannyi kellemetlen és kínos szituáció ismerős lesz majd. Érdekes, hogy a 2-300 éves vámpírok milyen apró dolgokon képesek összevitatkozni, mint például azon, hogy éppen ki mosogasson el, de ugyanilyen apró probléma náluk, hogy leendő áldozataik ne vérezzék össze a kanapét, úgyhogy ezért terítsenek már le újságpapírt, esetleg fóliát. Vagy például ott van az örök vámpír-vérfarkas ellentét, ami ebben a filmben is jelen van amolyan slussz poénként. Végtelenségig lehetne sorolni a véresen komoly pofával előadott totál vicces poénokat és helyzeteket, de nyilván nem szeretném a film összes poénját ellőni.

Ha valaki szereti a komolyan előadott komolytalan szituációkat, szélsőséges, ám annál viccesebb karaktereket, a sok vért és a fekete humort annak ez egy kötelező darab. Megtekintését csak saját felelősségre ajánlom, mert egy bizonyos szélsőséges humorérzék is szükséges a látottak teljes mértékű befogadásához és azok feldolgozásához.

7/10

 

Szólj hozzá!

Címkék: komédia vámpír 2014 dokumentumfilm vérfarkas fekete humor What We Do In The Shadows Új- Zéland vámpírmájerek


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr167406564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása