HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2015.05.04. 20:29 Znono

Argo 2

20110812argo2.jpg

 

Eljött az idő, hogy a jó öreg Balogh Tibi és dilettáns bandája megcirógassa a bennünk mélyen szunnyadó primitív énünket, hogy aztán a moziból kiérve képmutatóan azt mondhassuk: Tyű ezek mekkora kretének. Na de valljuk már be, hogy a második részre ( ami szinte teljes indigózása az elsőnek ) csak azok neveznek be akik az első részt megtekintve találtak magukban pár közös nevezőt a szereplőkkel. Hiszen ki merné azt állítani, hogy ne küldene el pár embert melegebb éghajlatra amolyan Tysonosan a büdös kurva anyjába? Úgyhogy hagyjuk a képmutatást és a fellengzést, majd adjuk át magunkat a totális idiotizmus által gerjesztett önfeledt szórakozásnak ...............

 

10 éve már, hogy Árpa Attila Angol és amerikai példára megalkotta a Magyar antihős csapatot és sikeresen kultikus státuszba is helyezte őket. A karakterek és azok beszólásai szállóigékké váltak, még ennyi év távlatából is bárki képes idézni az első filmből. Tette mindezt úgy, hogy a közönség még csak meg sem orrolt rá amiért egy Guy Richie és Quentin Tarantino nyomán haladó hungarikumot hozott létre. De mivel profikat másolni nem bűn és a minőség is kiemelkedő volt Magyar, sőt még európai viszonylatban is várható volt a folytatás, melynek legnagyobb kérdése az, hogy mi a frászért kellett ennyit várni rá? A premier eltolások és a film körüli anyagi problémák kiváló marketinggel áldották meg a filmet, az interneten terjengő vírusvideók pedig csak olaj voltak a tűzre. Cseppet sem meglepő, hogy a film jelenleg kasszasiker, pedig nem üti meg az első rész színvonalát, mely főként Árpa " szétrobbantok mindent mint Michael Bay " Attila kontójára írható, aki megérdemelné, hogy Tyson egy emberes maflással hálája ezt meg.

Történt ugyanis, hogy a jól bevált formulát és a kiválóan megírt, bemutatott és eljátszott karaktereket képes volt a film kicsit a háttérbe szorítani, hogy helyet adjon a megannyi értelmetlen, öncélú és gagyi robbanásnak, lövöldözésnek, melyeket csupán hatalmas jóindulattal nevezhetünk csak akcióknak. Egyszerűen képtelen vagyok megérteni, hogy egy ekkora sikerreceptet hogy lehetett ennyire elrontani az ilyen felesleges húzásokkal, melyek egyben ablakon kidobott pénzt is jelentenek. Mert az ilyen stílusú, ilyen volumenű akciók ebbe a közegbe, ilyen formába teljesen feleslegesek voltak. Emiatt pedig a film elérte, hogy az első 20 perc kő kemény unalom legyen. Persze később, amikor összeállt a csapat valamelyest kárpótolva éreztem magam, de ez a film így mégsem lett az aminek lennie kellene. Az eredetiség országútjáról már az első filmjét is levezette Árpa Attila és mivel ezt a közönség nem bánta, eszébe sem jutott változtatni a jól bevált formulán. A korábbi történetet hátrahagyva egy olyan friss és üde sztorit rittyentett össze, mint a harmatos kutyaszar, mely hasonlat több ízben és szagban is ráillik a történetre. De még ezt is hajlandó vagyok elnézni, hiszen Tarantino koppintás ide vagy oda, nem várok el egy Argótól csavaros, fordulatos, vagy akár meglepő történetet.

Amit viszont vártam azt bőven megkaptam, csak épp nem az optimális ( általam elvárt ) dózisban. Mert repülnek a káromkodások, csattannak az egysorosok, pörögnek a Magyar fricskák és utalások azoktól a már korábban említett jól megírt és eljátszott karakterektől, de mégiscsak ott van az a fránya de. Ami nem lenne ott, ha valóban arra ment volna a fókusz amire kell. Minden elismerésem a forgatókönyvé, a párbeszédeké és a poénoké, de legfőképpen azoké a színészeké akik ismét megajándékoztak, pár önfeledt és őszinte nevetéssel. Kovács Lajos egy ikont teremtett Balogh Tibivel akinek vezetésével ez a kvartett olyan szinten muzsikál együtt, hogy azt öröm nézni ( hallgatni ). Az most mellékes, hogy a muzsikálás az alpári stílus, a bunkóság, a verekedés és a vérengzés. Ami ebben az esetben értékelendő az a tökéletes szimbiózis, melynek köszönhetően, ha a négyes egyik tagja hiányzik azt a másik három erősen megsínyli. Ebben az esetben a film bőven szállítja az első rész színvonalát és ez az egyetlen dolog ami miatt nem lehet pálcát törni az Argo 2 feje felett.

Az Argo 2 egy tökéletes rétegfilm kizárólag azoknak az " elvetemülteknek " akik nagy kanállal falták már az első részt is. A film pedig ha valóban arra koncentrált volna amire kell akkor méltó helye lenne az első film mellett, ám így csupán egy elfogadható minőségű folytatásfilm lett, pár kiemelkedő pillanattal. Argo rajongóknak kötelező, de a csalódásfaktor viszonylag magas a fent említett hibák miatt.

7/10

Szólj hozzá!

Címkék: 2015 Magyar Ikon Tyson Árpa Attila Argo 2 Balogh Tibi


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr347430396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása