HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2015.05.10. 08:31 Znono

Bosszúállók - Ultron Kora

avengers-2-poster-hi-res.jpg

Kétségtelen, hogy a második Bosszúállók film igazi kasszasiker lesz, köszönhető ez a Marvel aprólékosan, precízen és kimondottan okosan felépített filmes univerzumának, valamint jórészt az első filmnek. Ehhez hozzájárulnak a pozitív nézői visszhangok is, de mint minden folytatásnál, itt is okkal merül fel a kérdés, hogy ez a film valóban képes-e felnőni az első részhez? Lássuk.

 

Kezdeném is mindjárt azzal, hogy ez a film teljesen más mint az első ( még szerencse, hogy nem azt forgatták újra ). Főként mert láthatóan visszavettek az ész nélküli zúzásból, félreértés ne essék, nem kevesebb akcióról beszélek, csupán arról, hogy ezek az akciók nem fulladnak unalomba, mint ahogy az az első rész végén az bekövetkezett. Ez a film másként bánik a karakterekkel, más oldalról közelíti meg valamennyit és ez igaz a történetre és a film felépítésére is. Ezek a változások pedig kimondottan segítik a film összképének pozitív megítélését. Mert jelen esetben nem sablonmunkáról van szó, mivel ezen érződik a kreativitás és az, hogy a rendező valóban bele tette magát a filmbe. Igyekezett kijavítani az első rész hibáit, de egy nagyobb probléma mellett egyszerűen lehetetlen elmenni.

Kimondottan sajnálom a Bosszúállók második részét, mert hálátlan feladat jutott neki osztályrészül, mégpedig az, hogy ugródeszka legyen. Ez a film készíti elő ugyanis a következő Amerika Kapitány, Thor valamint Avengers filmeket. Mindemellett szerencsétlennek még magával is foglalkoznia kell, ennek pedig egyenes ágú következménye, hogy a film néhol kapkod és túlontúl zsúfolt, illetve vannak kezdeményezések, melyekkel mintha elfelejtett volna később foglalkozni. Szegény rendező érzésem szerint minden tőle telhetőt megtett, le is forgatta becsülettel a több mint 3 órás verziót, de rengeteg jelenet ami történeti szempontból fontos lett volna sajnos a vágó asztalán végezte.

Manapság egy Marvel mozinál teljesen felesleges ecsetelni a lehengerlő látványt és a vizuális effekteket. Néhol sajnos beköszönnek a Transformers 2 cm-es ráközelítései, hogy semmit se lássunk, de szerencsére ez ritka. Hihetetlenül aprólékos, jól megkomponált akciókat láthatunk, viszont a filmet indító akciójelenet, legalábbis annak első 5 perce kimondottan nem tetszett. Hatásvadász, erőltetett és kényelmetlenül gagyi volt. Túl erős beköszönés hatását keltette, mely nem tett jó első benyomást. Persze a későbbiekben bőven meglett a kárpótlás.

Karakterek? Mint égen a csillag és szerencsére mindenki megkapta a maga játékidejét. Nem csak, hogy a régi karakterekre jutott elég idő, de az újakat is nagyon jól vezették fel és mutatták be. Az ikrek szerepeltetéséért plusz pont a filmnek, hiszen elég masszívan megnehezítették a Bosszúállók életét. Különlegessége még a karaktermegközelítésnek a rengeteg humoros megnyilvánulás amit a szereplők produkáltak. Remek pillanatok voltak azok amikor Thor többször is megvillantotta vicces oldalát, vagy amikor a többiek folyamatosan osztották a kapitányt és mindemellett még Stark is hozza a szokásos formáját. A pöröly- elmélet már csak hab a tortán. Látszik, hogy időközben összekovácsolódott a csapat, ennek is köszönhető egymás folyamatos ugratása és a humor szinte folyamatos jelenléte, valamint akció közben is megvillannak lehengerlő kombinációk ( pöröly vs pajzs ). Hulk és a Fekete Özvegy kapcsolata érdekes, de szerintem bőven kihagyható lett volna, mint ahogy Sólyomszem kiemelkedő játékideje is. Vele valamiért többet foglalkozott a film, mint kellett volna, talán mert az első részben kicsit a háttérbe szorult. Viszont a szinte kötelező klisés csavart remekül hagyták ki a filmből, amivel őszintén sikerült meglepniük. Ultron karaktere kimondottan összetett és érdekes volt, s emiatt talán ő sínylette meg leginkább a film zsúfoltságát, hiszen az ő motivációjára és " személyiségére " jutott ezáltal arányaiban a legkevesebb idő.

Összességében a Bosszúállók 2 egy igencsak látványos, rengeteg karaktert felvonultató, humorban sem szűkölködő Marvel film, mely bőven megérdemli a méltó folytatás jelzőt, még akkor is, ha több szempontból is eltér az elsőtől. Mivel folytatásfilm és egy komplett univerzum szerves része, így új nézőket nem igazán fog a mozikba csábítani, bár én elhurcoltam rá az asszonyt, aki ezáltal benevezett az összes eddigi Marvel filmre, úgyhogy egy próbát talán mégis megér!

8/10

Szólj hozzá!

Címkék: 2015 Avengers Akció Hulk Humor Bosszúállók Thor Fekete Özvegy Vasember Csapat Amerika Kapitány Fury Ultron Kora


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr767446640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása